Select Page

De Slagerij

Sinds 2012

Teresa Rahder is een vrouw met een passie voor het slagersvak. Samen met haar man Peter, die varkens fokt en verzorgt op hun biologische boerderij, runt ze Sengersbroek. Hun varkens leven een goed leven, met veel buitenruimte en natuurlijk voedsel. Het is belangrijk voor hen dat hun klanten weten waar hun vlees vandaan komt en dat het met respect voor het dier is geproduceerd.

Teresa heeft het uitbenen van varkens tien jaar geleden aangeleerd en het is een ware kunst geworden. Maarten en Josine helpen bij het uitbenen en het maken van de heerlijkste producten. Van worsten en hamburgers tot hammen en spek, alles wordt met zorg bereid en op ambachtelijke wijze verwerkt.

Wekelijks is Teresa bezig met het drogen en roken van haar hammen. Het is een proces dat al eeuwenlang wordt gebruikt om vlees te conserveren en te verrijken met smaak. Na het inwrijven met zout en peper hangt ze de hammen op in haar droogruimte. Hier houdt ze de temperatuur en luchtvochtigheid constant, zodat de hammen kunnen drogen en rijpen. Na een aantal weken worden de hammen gerookt met eikenhout, wat een heerlijke smaak en aroma geeft aan het vlees.

Op zaterdagochtend stroomt de slagerij vol met klanten die graag het verse vlees van Teresa willen kopen. Het is altijd druk en gezellig, met klanten die langskomen om hun favoriete producten te halen en te genieten van het vakmanschap van Teresa en haar team. Haar klanten waarderen de kwaliteit van het vlees en de smaak van de worsten en hammen. Het is een plek waar je het verhaal achter je voedsel kunt leren kennen en de kwaliteit kunt proeven.

De slagerij van Teresa Rahder is niet alleen een plek waar je het beste vlees kunt krijgen, het is een plek waar ambachtelijkheid en respect voor het dier centraal staan. Het is een plek waar de liefde voor het vak en het respect voor de dieren die ze gebruikt, samenvloeien in een heerlijke smaakervaring. En met haar man Peter naast haar, weet Teresa dat haar slagerij nog vele jaren zal blijven bestaan.