Op de natuurvriendelijke boerderij Sengersbroek bij Asten hebben de Bonte Bentheimervarkens een waardig leven. Een leven naar hun aard. Ze lopen over het erf, struinen door de wei, badderen in de modder, wroeten en rennen.

Het Bonte Bentheimer varken is een varkensras dat bekend staat om zijn gemarmerd doorregen vlees. Dit is alleen mogelijk als ze de tijd krijgen om te groeien. De varkens die bij Peter en Teresa rondlopen, hebben een 2 tot 3 maal langer levensbestaan. En eten dus ook langer door.

Er zijn drie zeugen met één beer. Er vindt natuurlijke dekking plaats. De zeugen krijgen één, soms twee worpen per jaar. Jaarlijks worden er ongeveer twintig dieren geslacht: één dier in de drie weken.

Ze worden door vijfsterrenboeren Peter en Naard persoonlijk afgeleverd in de slachterij in de buurt (tien minuten rijden). Het vlees wordt vervolgens door Teresa, Josine en Maarten op de boerderij uitgebeend en verwerkt. We verkopen aan huis, in het boerderijwinkeltje. Geopend op zaterdag van 09:00u-12:00u

 U bent van harte uitgenodigd om met kerst een bestelling te doen.

En als het vlees op is… dan is het op!

Boer Peter is geboren op Sengersbroek. Hij is nergens anders dan hier. Al met vele varkens het stro gedeeld en vindt de aanraking van rauw vlees vies.

Teresa werd eerst verliefd op de plek en toen op Peter. Maakt de mooiste dingen van vlees in de slagerij en wil dit nu ontvluchten naar haar eigen keuken en taart gaan bakken.

Kookknutselaar niet onder de indruk van de absurde hoeveelheid werk die een boerderij is. Verliest zich in elk klein taakje wat op haar pad komt en heeft altijd tijd voor iedereen.

Naard dacht te gaan genieten van het buitenleven, is vooral bezig grip te krijgen op de dagelijkse gang van zaken met de varkens en de slagerij. maakt ’s avonds ter ontspanning plannen voor de toekomst op Sengersbroek