worst

Onze varkens zijn biologisch. Producten van deze varkens van Sengersbroek zijn erop gericht de smaak van het Bonte Bentheimer-vlees het best tot zijn recht te laten komen. Het vlees is minimaal bewerkt en alleen gekruid waar het de smaak van het vlees ten goede komt.

Aangezien de Bonte Bentheimer als robuust landvarken de neiging kan hebben relatief veel vet aan te maken dachten wij aanvankelijk dat het varken uitsluitend geschikt zou zijn voor ham en worst. Het vers vlees blijkt echter zo in de bijzondere smaak te vallen dat we het ook diepgevroren aanbieden: het speklapje, gehakt, schnitzels, hamlapjes, wangetjes, haasje, schouder-, rib- en slagerskarbonades.

Verder verwerken we het vlees zelf; Peter brengt de varkens naar het slachthuis en Teresa haalt ze op, beent uit en maakt er produkten van. Specialiteit: Diverse ham, salami, braadworst en crepinettes, leverworst en paté.

peter met biggen

Alle produkten zijn Skal gecertificeerd dwz 100% Eko/biologisch.

Verkoop is mogelijk op de boerderij op afspraak. Iedere zaterdag staan we op de biologische markt van Tilburg. Daarnaast wordt ons vlees verkocht in de natuurvoedingswinkel van Asten( de Kiem) en Weesp (Mooi Moen). Voor bestellingen klik hier (emailadres info@sengersbroek.nl) of bel 06-22826865.